چقدر حرفه‌ای شده‌ایم ؟

علی ثقفی
هگمتانه- سرویس ورزش: در آستانه آغاز نهمین دوره لیگ برتر یا به اصطلاح لیگ حرفه‌ای فوتبال کشورمان قرار گرفته‌ایم و تا چند روز دیگر مجدداً تب و تاب فوتبال در ایران بالا خواهد گرفت.  
اینکه در هشت دوره گذشته چقدر به حرفه‌ای شدن نزدیک شده‌ایم و رو به جلو حرکت کرده‌ایم، جای بحث و بررسی زیادی دارد. یدک کشیدن عنوان «حرفه‌ای» صرفاً در مبالغ قراردادها و بیش از حد بزرگ شدن برخی بازیکنان منعکس شده و در عمل اثر دیگری از خود بر جای نگذاشته است.

در فوتبال دنیا پیش از آنکه یک کشور به خود اجازه دهد که عنوان حرفه‌ای را برای لیگش انتخاب کند، ابتدا تمامی زیرساخت‌ها و امکانات لازم را فراهم نموده و سپس نام لیگ را به این عنوان مزین می‌کنند.  

اما در فوتبال ما؛ پیش از آنکه هیچ گونه تغییری در ساختار فوتبال کشور به وجود بیاید، یک شبه لیگ ما حرفه‌ای شد!  

متأسفانه امروز در اکثر ورزشگاه‌های ما چه قدیمی و چه نوساز، ابتدایی‌ترین امکانات برای برگزارکنندگان و خبرنگاران مهیا نیست و کار خبررسانی به سنتی‌ترین و سخت‌ترین شکل ممکن صورت می‌پذیرد.  

با نگاهی به جایگاه خبرنگاران و امکانات و شرایطی که از سوی متولیان برگزاری مسابقات در اختیار ایشان قرار می‌گیرد، می‌توان به این نکته رسید که «چقدر حرفه‌ای شده‌ایم؟»  

در معمولی‌ترین ورزشگاه‌های اروپا و حتی در ورزشگاه‌های آسیای جنوب شرقی و کشورهایی مانند مالزی، تایلند و ... که از نظر فوتبالی خیلی از ما عقب‌ترند، امکانات مناسبی برای خبرنگاران فراهم شده است.  

دستگاه فاکس، خط ارتباط تلفنی و اینترنت به صورت وایرلس از جمله امکاناتی است که کار خبرنگاران در ارسال به موقع و سریع اخبار را آسان‌تر می‌کند و به جای استفاده از روش‌های سنتی (کاغذ و قلم)، با بهره‌گیری از روش‌های جدید اطلاع‌رسانی مانند اینترنت به بهترین شکل ممکن کار اطلاع‌رسانی صورت می‌پذیرد.  

وقتی نگاهی به ورزشگاه‌های داخل کشور می‌اندازیم، مشاهده می‌کنیم که بیشتر ورزشگاه‌ها متعلق به سال‌های قبل هستند و در ساختار آن‌ها حتی پیش‌بینی یک سالن کنفرانس که پاسخگوی نیاز خبرنگاران و مصاحبه‌های بعد از بازی باشد، وجود ندارد.  

متأسفانه در ورزشگاه‌های جدیدالتأسیس ما نیز مانند ورزشگاه‌های قدیمی، پیش‌بینی چنین مواردی نمی‌شود و به عنوان مثال همین ورزشگاه شهید مفتح همدان که چیزی از افتتاحش نمی‌گذرد از نظر ساختاری مشکلات زیادی را شامل می‌شود.  

محفوظ نبودن جایگاه مقامات ویژه، عدم شماره‌گذاری صندلی‌ها در کنار نداشتن جایگاه مناسب برای خبرنگاران و امکانات ابتدایی کار برای ایشان که جلوتر ذکر شد، از جمله مشکلات این ورزشگاه در بخش سکوها می‌باشد.  

جایگاه خبرنگاران ورزشگاه شهید مفتح همدان به صورتی طراحی شده که مسیر رفت و آمد تماشاگران از دل آن می‌گذرد و علاوه بر شلوغی و سر و صدای زیاد که مانع انجام صحیح کار از سوی خبرنگاران می‌شود، رفت و آمدهای متوالی تماشاچیان در طول بازی مانع از دیدن تمامی صحنه‌های بازی می‌شود. 

حال آنکه خبرنگاران به محیطی ساکت و آرام نیاز دارند که بدون هیچ مزاحمتی بتوانند صحنه‌های بازی را به طور کامل مشاهده نمایند.  

از سوی دیگر مسقف نبودن محلی که برای خبرنگاران در نظر گرفته شده در روزهای بارانی و برفی که معمولاً با طوفان و باد شدید نیز همراه است و در شرایط بیابانی ورزشگاه، کار سختی را پیش روی خبرنگاران خواهد گذاشت. 

علیرغم سخنرانی‌های متعددی که در ارج نهادن به خبرنگار از سوی افراد و مسؤولان مختلف صورت می‌پذیرد، متأسفانه در عمل شاهد هستیم که کوچک‌ترین حرکتی در جهت فراهم شدن کمترین امکانات برای این قشر صورت نمی‌پذیرد.  

امیدواریم که پیش از شروع لیگ نهم شرایط به گونه‌ای فراهم شود که حرفه شدن فوتبال به طور محسوسی قابل لمس باشد و امکانات ابتدایی کار برای خبرنگاران مهیا شود. ان‌شاءا...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد