زنگ خطر سقوط برای پاس؛
شوک ساختگی مدیران جواب نداد   
علی شایان   
خبرگزاری برنا- پاس همدان در بازی این هفته در قزوین و برابر پیکان تن به شکست 3 بر یک داد تا تماشاچیان و مردم فوتبال دوست همدان به جای این که از رفت و آمدهای مدیران و حضور کادر فنی جدید باشگاه رضایت داشته باشند بیشتر نگران تیم شهرشان باشند.   
پاس همدان که در بازی دور رفت برابر پیکان توانسته بود با یک گل به پیروزی برسد و سه امتیاز شیرین توسط مدیر روستا در ابتدای فصل به ارمغان بیاورد، این بار توسط کادر فنی جدید و با بهره گیری از تجربه های پیر کهنه کار فوتبال، تن به شکست پر گل داد تا حاصل کار کادر فنی جدید مشخص شود.

البته پر واضح است که صحبت های کادر فنی تیم مبنی بر زمان مورد نیاز برای بهتر شدن شرایط و اعمال تغییرات در تیم در مقابل این دو نتیجه نه چندان مطلوب با حضور یاوری و همکارانش را مکرراً تا پایان تعطیلات خواهیم شنید، ولی جایگاه پاس همدان در رده 16 جدول و قرار گرفتن این تیم در بین 3 تیم سقوط کننده برای حامیان و دوست داران تیم خوشایند نیست.
نکته قابل تامل در بازی پاس برابر پیکان قزوین تصمیم عجولانه کادر فنی برای تعویض بازیکنان بود، به طوری که هر سه تعویض تیم تا دقیقه 70 انجام شده بود و کادر فنی با وجود ده نفره بودن تیم و شرایط غیر قابل پیش بینی در خانه حریف این ریسک را انجام داد و نتیجه آن هم مصدومیت امیر محبی و 9 نفره شدن تیم شد، تا پاس همدان در دقایق پایانی به جای این که به فکر خلق موقعیت بر روی دروازه حریف و شدت بخشیدن به حملات خود برای جبران نتیجه را پیشه کند به زمین خود بازگشته و در یک سوم خط دفاعی به فکر عدم دریافت گل های بیشتر باشد.
حضور رضا طلایی مربی بومی همدان که از ابتدای فصل از روی سکوها و یا از جایگاه صدا و سیما کار آنالیزوری و تماشای فوتبال را انجام می داد در کنار زمین و دوشا دوش محمد یاوری برادر سرمربی هم نه تنها کاری برای بهتر شدن روند بازی بازیکنان در بر نداشت، بلکه بازی تیم پاس در این دو بازی اخیر بی شک از زمانی که مدیر روستا سرمربیگری تیم را به عهده داشت ضعیف تر بود، چرا که حتی بازیکنان در این بازی از شرایط روحی خوبی هم بهره نبرده و آمادگی لازم برای یک دیدار حساس خارج از خانه را نداشتند تا در دقیقه 30 بازی وحید علی آبادی که یکی از بهترین های پاس در این فصل است نیز با دریافت دو کارت زرد از بازی اخراج و وضعیت تیم در این بازی نابسامان تر شود.
همچنین استفاده از بازیکن مصدوم و نا آماده خارجی تیم در این بازی که به خاطر ضعف کادر پزشکی تیم از ابتدای فصل یا بهتر است بگوییم قبل از شروع فصل مصدوم شد نیز بیشتر برای پایان دادن به حساسیت هایی که بر روی این بازیکن بود گواهی می داد و در واقع عملکرد و حرکت خاصی از این بازیکن در زمین دیده نشد و گویای نا آمادگی این بازیکن بود.
پاس با توجه به شکست در این بازی در رده 16 جدول ایستاد تا خطر سقوط را جدی تر از گذشته حس کند و مسئولان امر در استان و اعضای هیات مدیره باشگاه به خود بیایند که سقوط پاس کام بدخواهان و منتقدان انتقال باشگاه های تهرانی به شهرستان را شیرین خواهد کرد و در کنار آن بی شک رضایت مردم از سیاست های حمایتی آنها را در بر نخواهد داشت.
بهروز مرادی استاندار وقت همدان که باب انتقال تیم های استانی به شهرستان ها را در کشور با انتقال پاس به همدان باز کرد و یکی از مردان تاریخی ورزش و مدیریت استان لقب گرفت با هم فکری بزرگان استان شرایطی را برای تیم مهیا کرد تا این تیم بهترین نتایج را کسب کند، این رویکرد حمایتی با حضور استاندار جدید نیز ادامه پیدا کرد با این تفاوت که وعده های اعضای هیات مدیره مبنی بر اهداف کوتاه مدت و میان مدت بومی گرایی و اهداف اقتصادی پس از سال های نخست دیگر بی ثمر ماند و رفته رفته بر توجه و نظارت آنها بر مدیریت باشگاه کمتر شد.
چرا که به غیر از سال های نخست حضور باشگاه که چند بازیکن بومی در تیم تزریق شد، این روند به کلی متوقف شد تا در نقل و انتقالات فصل جاری نیز شاهد استفاده از بازیکنان غیر بومی کم تجربه از لیگ های دسته یک و دو کشور در حد و اندازه های بسیاری از بازیکنان بومی همدان باشیم و به دنبال این ضعف مدیریتی اقدام به موقع و مثمر ثمر برای بهبود شرایط تیم در وضعیت بحرانی نیز از سوی هیات مدیره صورت نگرفت و به حمایت از مدیران غیر بومی مبادرت ورزیدند.
گروه غیر بومی که با به میان آمدن صحبت رفتن و استعفا، به یکباره همگی بار خود به دوش گرفته و راهی دیار خود شدند و حتی سرپرست تیم با بدترین الفاظ میهمان نوازی همدانی ها را که زبانزد خاص و عام است به سخره گرفت و از ناسپاسی آنها در برابر میلیون ها بیننده پر تماشاگرترین برنامه سیمای ملی سخن گفت.
البته هنگامی که بسیاری از کارشناسان، منتقدان، دوستداران و طرفداران که بی شک مردم همدان هستند در خواب بودند تصمیم به بازگشت تیم مدیریت مستعفی گرفته شد و حتی پزشک تیم که او نیز همدوش دیگر مسافران کوله بار بسته بود دسته جمعی بازگشتند و باشگاهی که برای مدتی نه مدیر، نه سرپرست، نه پزشک و نه سرمربی در اختیار داشت به گذشته بازگشت، تا تمام اتهام ها و قصور ها به سرمربی استعفا داده شده از سوی مدیران باشگاه نسبت داده شود و آن چه از تصمیم هیات مدیره بر می آمد رضایت از عملکرد آنها به نظر برسد.
با کسب این نتایج شاهدیم پس از ایجاد یک حرکت به اصطلاح شوک در تیم که بیشتر برای خارج کردن مدیر روستا از گردونه به نظر می رسید تا کنون بازخورد مثبتی در بر نداشته و همه امیدهای هیات مدیره و گاهاً کارشناسان به قرار داد چند میلیونی با محمود یاوری و قول هایی مبنی بر حفظ تیم در لیگ است.
باید یادآور شویم تجربه گران فصل گذشته و تنش ها و حراس های سقوط تیم برای هیات مدیره تجربه نشد، تا در فصل جاری نیز وضعیت تیم پاس به این سرنوشت نزدیک شود و زبان منتقدان انتقال را بیش از پیش تند کند.
با تمام این رخداد ها در کنار سیاست هیات مدیره نسبت به بازگشت مدیر عاملی که می توان او را از با تجربه ها و خاک خورده های فوتبال دانست و دو بار مبادرت به ترک باشگاه کرد، جای تامل از چگونگی بازگشت سرپرستی که بر همدان و همدانی تاخت همچنان وجود دارد و همچنین نباید از عملکرد ضعیف تمام نفرات از هیات مدیره و مدیر عامل تا سرمربی که در جذب بازیکن در ابتدای فصل نقش داشتند چشم پوشی کرد، نکته ای بسیار حائز اهمیت است و بسیاری از کنار آن می گذرند.
اگرچه امروز برای کالبد شکافی وقایع چند هفته پیش به ظن گروهی کمی دیر به نظر می رسد، اما حتی در پایان فصل هم می توان عملکرد ها را نقد و بررسی کرد و چقدر جای تاسف است اگر بخواهیم در پایان فصل عملکرد تیمی که از لیگ برتر سقوط کرده است را نقد کنیم و آن هنگام نقد ما نوش دارویی پس از مرگ سهراب است و بس.  

 

این مطلب را در خبرگزاری برنا استان همدان مشاهده نمائید.